Делегација од Министерството за правда во посета на Министерството за правосудство на Р. Словенија

10.09.2019 Новости-М

Во рамките на проектот "IPA2017/Countering serious crime in the Western
Balkans", делегација од Министерството за правда на Република Северна
Македонија предводена од државниот секретар Фатон Селами оствари посета на
Министерството за правосудство на Република Словенија и Врховниот суд на
Република Словенија.

Тема на посетата беше преносот на Европското законодавство во националниот
правен систем на подрачјето на меѓународната правна помош, искуството на Р.
Словенија во извршувањето на принципот на директната соработка и
извршувањето на одлуките на правосудните органи на државите членки на ЕУ,
како и за европскиот информациски систем на казнената евиденција. На
состаноците се разговараше и за соработката меѓу правосудните органи во
граѓанската материја и за други актуелни теми.

 

 

Со почит,

Министерство за правда

 

 

Автор
Министерство за правда
+389 (0)2 3116 - 493, +389 (0)2 3116 - 648
E-mail: cabinet@mjustice.gov.mk, publicrelation@mjustice.gov.mk
<август 2020>
повтсрчепесане
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
Архива на новости