Информација од Косово за екстрадицијата на Исмаиловиќ

29.10.2019 Новости-М

Поради интересот на јавноста за екстрадиција на Африм Исмаиловиќ - обвинет во случајот „Монструм“, сакаме да ве информираме дека нашето министерство доби информација од страна на Министерството за правда на Косово дека добиле одговор од надлежниот Јавен обвинител дека во моментот не е познато каде се наоѓа обвинетиот Африм Исмаиловиќ.

 

 

 

Министерството за правда на Република Северна Македонија ќе испрати ургенција и ќе побара од надлежните косовски власти да направат напори за пронаоѓање на лицето и негова екстрадиција со цел да биде изведено пред лицето на правдата.

Со почит,

 

 

 

Министерство за правда

 

Автор
Министерство за правда
+389 (0)2 3116 - 493, +389 (0)2 3116 - 648
E-mail: cabinet@mjustice.gov.mk, publicrelation@mjustice.gov.mk
Скопје
Архива на новости