Министерката Дескоска на 20 Меѓународна конференција на врховни и уставни судии од светот

08.11.2019 Новости-М

Министерката за правда проф. д-р Рената Дескоска деновиве како почесен гостин учествува на 20 Меѓународна конференција на врховни и уставни судии од светот, која се одржува во Лакнау, Индија.

Темата на овогодинешната конференција е „Обединување на светот за правата на децата преку применливо меѓународно право и ефикасно меѓународно владеење“.

Во рамките на конфернецијата, министерката за правда ќе се обрати на првата пленарна сесија посветена на владеењето на правото и човековите права. На конференцијата покрај судии учествуваат и министри за правда, претседатели на парламенти и поранешни шефови на држави.

 

Со почит,

 

Министерство за правда

 

Автор
Министерство за правда
+389 (0)2 3116 - 493, +389 (0)2 3116 - 648
E-mail: cabinet@mjustice.gov.mk, publicrelation@mjustice.gov.mk
Скопје
Архива на новости