Дескоска оствари разговор со новиот косовски министер за правда Селими

12.06.2020 Новости-М

Министерката за правда проф. д-р Рената Дескоска денеска оствари разговор со новиот косовски министер за правда г. Селим Селими, преку видео конференциска врска. 

Министерката Дескоска му честиташе на г. Селими за назначувањето на министерската функција и изрази надеж за добра соработка. Дескоска потенцираше дека искрено посакува европеизација на регионот и дека Министерството за правда на Република Северна Македонија е подготвено да ги сподели искуствата и да помогне во отворањето на преговорите. 

 

За време на разговорот, беше отворено и прашањето за екстрадицијата на обвинетите во случајот „Монструм“ Алил Демири и Африм Исмаиловиќ и министерката за правда Рената Дескоска истакна дека очекува позитивен одговор од косовските власти на нашето барање за екстрадиција.

Автор
Министерство за правда
+389 (0)2 3116 - 493, +389 (0)2 3116 - 648
E-mail: cabinet@mjustice.gov.mk, publicrelation@mjustice.gov.mk
Скопје
<септември 2020>
повтсрчепесане
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Архива на новости