Автор
Министерство за правда
+389 (0)2 3116 - 493, +389 (0)2 3116 - 648
E-mail: cabinet@mjustice.gov.mk, publicrelation@mjustice.gov.mk
<април 2021>
повтсрчепесане
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9

Завршен настан на Твининг проектот "Јакнење на казнено-поправниот систем и пробациската служба"

Денеска со почеток од 14:00 часот, ќе се одржи онлајн завршен настан на твининг проектот "Јакнење на казнено-поправниот систем и пробациската служба", кој ќе се одржи во организација на Твининг проектот.

 
Главната цел на овој твининг проект, чија реализација започна на 31 август 2018 година, беше унапредување на ефективноста и ефикасноста на пенитенцијарниот систем и развој на ефективна и одржлива пробациска служба, и успешна ресоцијализација во заедницата на лицата на кои им се изречени алтернативни мерки.
 
На настанот ќе се обратат министерот за правда г. Бојан Маричиќ, заменик-шефот на Делегацијата на ЕУ, г. Џулијан Васало, амбасадорката на Сојузна Република Германија, Н.Е. Анке Холштајн и амбасадорот на Кралството Холандија, Н.Е. Дирк Јан Коп.
 
Твининг проектот финансиран од ЕУ „Зајакнување на казнено-поправниот систем и пробациската служба“, се имплементираше во соработка со Фондацијата за меѓународна правна соработка од Германија и Центарот за меѓународна правна соработка од Холандија, а главен корисник беше Управата за извршување на санкциите при Министерството за правда.
 
Настанот може да го проследите во живо преку YouTube, на врската во прилог:
 

 

 

Претходна

Маричиќ на средба со Фајон и Јовева: Поддршка за реформите и евроинтеграциите

Следна

Маричиќ и Нухиу со честитка по повод Денот на македонското правосудство