Автор
Министерство за правда
+389 (0)2 3116 - 493, +389 (0)2 3116 - 648
E-mail: cabinet@mjustice.gov.mk, publicrelation@mjustice.gov.mk
Анкара, Турција
<април 2021>
повтсрчепесане
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9

Маричиќ во работна посета на Турција

Министерот за правда Бојан Маричиќ од денес е во неколкудневна работна посета на Турција. Предвидено е во Анкара министерот да одржи работен состанок со својот турски колега Абдулхамит Ѓул, на кој ќе се разговара за меѓусебната соработка во секторот правда, со фокус на претстојната дигитализација на македонските судови. 

Маричиќ и делегацијата на Министерството за правда ќе го посетат и Советот на судии и обвинители, Академијата за правосудство на Турција како и Генералниот директорат за информатичка технологија. 

Посетата е во функција на размена на искуство во процесот на воведување на софистицирана информатичка технологија во судовите, имајќи предвид дека Северна Македонија влегува во овој процес во кој е предвидено целосно да се дигитализираат над 100 судови.


Претходна

Маричиќ: Стејт департментот ги препозна напорите на Владата за реформи во правосудството

Следна

Министерството за правда на 06.04.2021 0бјавува Интерен оглас број 01/2021 за унапредување на административни службеници