Автор
Министерство за правда
+389 (0)2 3116 - 493, +389 (0)2 3116 - 648
E-mail: cabinet@mjustice.gov.mk, publicrelation@mjustice.gov.mk
Скопје
<октомври 2021>
повтсрчепесане
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7

Маричиќ: Остануваме партнер во социјалниот дијалог со синдикатите

 На денешното обраќање на настанот по повод јубилејот 30 години Синдикат на УПОЗ , министерот за правда Бојан Маричиќ ја потврди силната заложба на Владата и Министерството за правда  да бидат стабилен партнер во социјалниот дијалог со Синдикатот на УПОЗ, со цел подобрување на животниот стандард на работниците.

 
-Низ годините постоеле ситуации кога Владата и Синдикатот се нашле на различни страни, но стремежот наш отсекогаш бил и ќе биде да има партнерски однос со синдикатите. Дури и кога не се согласуваме за одредени работи, успеваме низ конструктивен и искрен дијалог да дојдеме до заедничко решение и да постигнуваме договори, бидејќи интересите на работниците треба да се на прво место, кажа Маричиќ во своето обраќање. 
 
Министерот ја истакна и важноста на синдикалното делување и улогата на државата во борба за слободна, демократска, правна и социјална држава, но и достоинство на професијата.
 
 
Со почит,
Министерство за правда

Претходна

Нацрт Акциски план за Отворено судство 2021- 2023 година

Следна

Маричиќ во дводневна работна посета на Албанија