Автор
Министерство за правда
+389 (0)2 3116 - 493, +389 (0)2 3116 - 648
E-mail: cabinet@mjustice.gov.mk, publicrelation@mjustice.gov.mk
<декември 2022>
повтсрчепесане
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8

Издавање потврда од казнена евиденција за физички лица преку Националниот Портал за е-Услуги

Издавање потврда од казнена евиденција за физички лица

Услуга наменета за физички лица со која се потврдува дека против лицето не е осудувано согласно казнената евиденција.

Електронската услуга овозможува поднесување на барање од Националниот портал каде апликантот би го добил и одговорот на барањето.

(Uslugi.gov.mk - Детали на услуга)

За оваа услуга се плаќа административна такса преку Националниот портал (е-услуги)


Претходна

Регионалната соработка е клучна за борбата против корупцијата

Следна

Маричиќ: Со новиот буџет финансиски и кадровски се зајакнува судството