Автор
Министерство за правда
+389 (0)2 3116 - 493, +389 (0)2 3116 - 648
E-mail: cabinet@mjustice.gov.mk, publicrelation@mjustice.gov.mk
Скопје

Прва официјална средба на министерот за правда, д-р Никола Тупанчески со претседателката на Врховниот суд на Република Северна Македонија, Беса Адеми.

Министерот за правда, д-р Никола Тупанчески, својата прва официјална средба во новата функција, попладнево ја оствари со претседателката на Врховниот суд на Република Северна Македонија, Беса Адеми.
Разговараа за повеќе актуелни теми и прашања што го засегаат судството во целина, со намера за натамошно продлабочување на соработката помеѓу овие две институции, а со единствена цел, изнаоѓање на решенија и подобрување на состојбата на нашиот правосуден систем.
Една од клучните работи, за кои се согласија, е создавање на поволни услови за зголемување на транспарентноста, независноста и ефикасноста на судскиот систем за што на крајот на средбата, соговорниците ја констатираа максималната поддршка која Министерството за правда ја дава на Врховниот суд.


Претходна

Маричиќ му ја предаде функцијата на својот наследник Тупанчески

Следна

Средба на министерот за правда, д-р Никола Тупанчески со претседателот на Здружението на судии, судија Џемаили Саити.