Автор
Министерство за правда
+389 (0)2 3116 - 493, +389 (0)2 3116 - 648
E-mail: cabinet@mjustice.gov.mk, publicrelation@mjustice.gov.mk
Скопје

Средба на министерот за правда, д-р Никола Тупанчески со претседателот на Здружението на судии, судија Џемаили Саити.

Министерот за правда, д-р Никола Тупанчески, оствари средба со претседателот на Здружението на судии, судија Џемаили Саити. На оваа средба, министерот ја поздрави работата на Здружението на судии, Судско – медиумскиот совет и Советодавното тело за судиска етика на судиите и судиите поротници. Основна цел, како што посочи министерот за правда е да се даде афирмативен пристап и заеднички интерес за изнаоѓање на современи
решенија кои што ќе одговараат на нашиот правосуден систем и ќе придонесе кон подобрување на перцепцијата на граѓаните во судската власт.


Претходна

Прва официјална средба на министерот за правда, д-р Никола Тупанчески со претседателката на Врховниот суд на Република Северна Македонија, Беса Адеми.

Следна

Министерот за правда Тупанчевски домаќин на група магистранти од Американскиот Универзитет Џон Хопкинс.