Автор
Министерство за правда
+389 (0)2 3116 - 493, +389 (0)2 3116 - 648
E-mail: cabinet@mjustice.gov.mk, publicrelation@mjustice.gov.mk
Скопје

Посета на Комитетот за превенција од тортура

 Министерот за правда Никола Тупанчески оствари средба  со претставници од Европскиот комитет за превенција од тортура  .На средбата присуствуваше и директорот на Управата за извршување на санкции, Марјан Спасовски.

Претставниците на комитетот беа информирани за активностите кои се преземени по првично дадените препораки за состојбите во КПУ.Договорено е во наредниот период да се презeмат интензивни мерки за подобрување на условите во казнено поправните установи.


Претходна

Тупанчески: Ги поддржувам укажувачите, апелирам институциите да овозможат нивна поголема заштита.

Следна

Министерот за правда Никола Тупанчески оствари средба со Десислава Готскова, шеф на Секеретаријатот на РАИ-регионална антикорупциска иницијатива