Автор
Министерство за правда
+389 (0)2 3116 - 493, +389 (0)2 3116 - 648
E-mail: cabinet@mjustice.gov.mk, publicrelation@mjustice.gov.mk
Скопје

Тупанчески се сретна со претставници на УНИЦЕФ

 
Министерот за правда Никола Тупанчески оствари средба со претставничката на УНИЦЕФ, Патриција Ди Џовани и Олимпија Марковска ,офицер за детска заштита. На средбата се разговараше за унапредување на правата на децата, нивната заштита и Стратегијата за заштита на детско престапништво. Претставничката на УНИЦЕФ беше информирана и за новиот Кривичен законик во кој се ревидирани одредбите кои се однесуваат на правната заштита на децата, особено за делото ,,сексуална злоупотреба на децата”. УНИЦЕФ ќе даде поддршка на новите законски одредби а соработката со Министертсвото за правда ќе продолжи и во наредниот период.


Претходна

МП: Штрајкот на вработените во УВМК останува во мирување

Следна

Средба Тупначески-Предан