Автор
Министерство за правда
+389 (0)2 3116 - 493, +389 (0)2 3116 - 648
E-mail: cabinet@mjustice.gov.mk, publicrelation@mjustice.gov.mk
Скопје

 Министерот за правда Никола Тупанчески оствари средба со Амбасадорот на Република Словенија во РСМ, Милан Предан. На средбата се разговараше за развојот на билатералните односи меѓу двете држави и конкретните активности кои ќе се преземат во наредниот период во насока на отпочнување на скринингот по кластери и поглавја во септември.Амбасадорот Предан изрази надеж дека Словенија преку своите искуства ќе и помогне на РСМ успешно да го заврши преговарачкиот процес.


Претходна

Тупанчески се сретна со претставници на УНИЦЕФ

Следна

Собранието едногласно ја утврди потребата по скратена постапка да се донесат законите со кои се зголемуваат платите за вработените во судската и јавнообвинителската дејност и затворската полиција.