Автор
Министерство за правда
+389 (0)2 3116 - 493, +389 (0)2 3116 - 648
E-mail: cabinet@mjustice.gov.mk, publicrelation@mjustice.gov.mk
Скопје

Неопходна е соработка и институционална поддршка за решавање на проблемите на неевидентираните лица и лицата без државјанство.

Заменик министерот за правда Агим Нухиу оствари работна средба со главниот координатор на УНХЦР за Западен Балкан, Ан -Мари Дојкландер.

На средбата се разговараше за бесплатната правна помош, барањата за азил и за лицата без државјанство.Се бараат модалитети за начинот на кој ќе им се помогне на овие категории на лица во остварувањето на одредени права.


Претходна

Тупанчески во интервју за 360 степени на ТВ Алсат: Најголемата судница во државата ќе биде пуштена во употреба до крајот на ноември

Следна

Собранието едногласно го усвои Законот за граѓанска одговорност за навреда и клевета со кој се гарантира слободата на изразување