Автор
Министерство за правда
+389 (0)2 3116 - 493, +389 (0)2 3116 - 648
E-mail: cabinet@mjustice.gov.mk, publicrelation@mjustice.gov.mk
Скопје

Најава - Официјален почеток на функционирање на дигиталната судница во Идризово

Почитувани

 

Ве покануваме утре(30.11.2022) во 11 часот на официјалниот почеток на функционирањето на најголемата судница во државата во Идризово. 

 

На настанот ќе се обрати министерот за правда Никола Тупанчески. Ова е најголемата и најопремената судница во РСМ со судска сала од 290 м2. Вкупната вредност на објектот изнесува 1,3 милиони евра. 

 

Со нејзиното користење ќе се намалат трошоците за судските процеси за обезбедување и транспорт и ќе се обезбеди поголема заштита на безбедноста и сигурноста на граѓаните на главниот град.

Локација:

 

https://www.google.com/maps/place/Sudnica+-+Idrizovo/@41.9557831,21.5710199,634m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x1354390bbf2a6d7b:0x5cae1694a163bc5c!8m2!3d41.9557831!4d21.5710199?hl=en-US


Претходна

Соопштение

Следна

ОФИЦИЈАЛЕН ПОЧЕТОК НА ФУНКЦИОНИРАЊЕТО НА НАЈГОЛЕМАТА ДИГИТАЛНА СУДНИЦА ВО ДРЖАВАТА