Автор
Министерство за правда
+389 (0)2 3116 - 493, +389 (0)2 3116 - 648
E-mail: cabinet@mjustice.gov.mk, publicrelation@mjustice.gov.mk
Скопје
<декември 2023>
повтсрчепесане
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7

Лога се сретна со претставници на Стопанската комора на Северозападна Македонија

 

Министерот за правда, Кренар Љога, се сретна со претставници на Стопанската комора на Северозападна Македонија, со кои разговараше за измените во Законот за донации на приватни компании, со кои се очекува да се олеснат бирократските процедури и да се поттикне донирањето на приватните компании во интерес на општеството.

 
На средбата министерот Лога изрази подготвеност извршниот директор на СКСЗМ, Дрилон Исени да биде дел од работната група за подготовка на законските измени.
 
Со почит,
 
Министерство за правда

Претходна

Комисијата за употреба на имиња на личности даде негативно мислење за употреба на името Иван Михајлов поднесено од здружението Културен Центар „Иван Михајлов“ - Битола

Следна

Соопштение - Лога го потпиша Решението со кое барањето за добивање на одобрение за користење на името ,,Иван Михајлов”