Автор
Министерство за правда
+389 (0)2 3116 - 493, +389 (0)2 3116 - 648
E-mail: cabinet@mjustice.gov.mk, publicrelation@mjustice.gov.mk
Анкара, Република Турција

Лога го посети Големото народно собрание во Турција

Министерот за правда Кренар Лога се сретна со Делегацијата предводена од Претседателот на Големото народно собрание на Турција, Проф. др Нуман Куртулмуш и високи претставници од Меѓупарламентарното пријателство Турција-Северна Македонија.

Средбата беше искористена за размена на искуства, законодавните агенди на двете држави како и продлабочување на меѓународната соработка.

Претходна

Лога и Тунч во Анкара разговараа за екстрадиција на Палевски

Следна

Соработката меѓу Уставните судови на Северна Македонија и Република Турција е од големо значење за заштита на човековите слободи и права.